Cursus Duits voor beginners en gevorderden

Hier kun je de thuisstudie Duits voor beginners en gevorderden vergelijken, zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders, Laudius en NHA. De cursus Duits voor beginners en gevorderden vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

1. De thuisstudie Duits voor beginners en gevorderden vergelijken

Laudius NHA
LESGELD € 129 – € 229* € 249 – € 299*
INSCHRIJFGELD € 0 € 25
MATERIAAL download (PDF) of papier papier
PROEFPERIODE 14 dagen proefperiode, 3 maanden omruilperiode 15 dagen
DOCENT optioneel optioneel
CADEAU ja ja
MEER INFO naar de website naar de website

1.1 Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Prijscheck Laudius thuisstudie Duits voor beginners en gevorderden
Prijscheck NHA thuisstudie Duits voor beginners en gevorderden

Als we de cursus Duits voor beginners en gevorderden vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft is het bij Laudius mogelijk om je cursus Duits voor beginners en gevorderden samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de cursus Duits voor beginners en gevorderden bij Laudius in lesgeld.

Bij de voordeligste variant ontvang je de cursus als download (PDF) en je ontvangt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant ontvang je de cursus als papieren versie en in deze variant heb je ook hulp van een docent.

Daarnaast zijn er dan nog verschillende andere mogelijkheden, waarbij je kunt afwisselen tussen het type materiaal en met of zonder hulp van een docent.

Bij NHA zijn er varianten van de cursus met of zonder begeleiding van een docent die zorgen voor de verschillende lesgelden.

1.2 Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus Duits voor beginners en gevorderden vergelijken.

1.3 Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus Duits voor beginners en gevorderden bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de thuisstudie Duits voor beginners en gevorderden vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

2. Wat leer je?

Duits is niet alleen een prachtige taal met een zeer rijke historie. Kennis van de Duitse taal zal ook ontzettend veel plezier opleveren. Zomer- of wintersportvakanties in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk zullen nog plezieriger worden als je met de plaatselijke bevolking een praatje kunt maken in het Duits.

Verder is kennis van de Duitse taal vrijwel onmisbaar in het zakelijke verkeer. Duitsland is namelijk de grootste economie van Europa en een belangrijke handelspartner. Als je de Duitse taal beheerst, zul je merken dat de zakelijke contacten met Duitse bedrijven aanzienlijk meer zullen opleveren! Verder is het Duits vaak de zakelijke voertaal in gesprekken met Oost-Europese zakenpartners. Je zult versteld staan hoe eenvoudig het is om de prachtige Duitse taal te leren. Iedereen kan het, ongeacht leeftijd of vooropleiding!

De cursus Duits is ook zeer aan te raden voor mensen die hun talenkennis weer wat willen opfrissen.

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder. Dit geeft je ook inzicht in hoe compleet of uitgebreid de ene cursus is ten opzichte van de andere en welke onderwerpen juist wel of niet aan bod komen.

Laudius

 • Deze zeer aantrekkelijke combi-cursus start op beginnersniveau en stoomt vervolgens in een recordtempo door naar gevorderdenniveau. Doordat de beginners- en gevorderdencursus op een unieke, zeer doordachte manier in elkaar overlopen wordt de totale studieduur verkort van 24 naar slechts 15 maanden!
 • Je bespaart met deze variant niet alleen enkele maanden studietijd maar ook een flink bedrag aan lesgeld! Deze cursus is ook bijzonder geschikt voor mensen met (enige) kennis van de Duitse taal die snel en doeltreffend hun kennis van de taal willen opfrissen.
 • Begroeting en kennismaking
 • Wonen
 • Familieleven
 • School en universiteit
 • Beroep en werkomgeving
 • Vrije tijd
 • Vrienden en bekenden
 • Ziekte
 • Inkopen
 • Eten en drinken
 • Sport en cultuur
 • Feestdagen en festiviteiten
 • Geografische en klimatologische basisfeiten
 • Reizen en verkeer:
  • Vakantie en (hotel)overnachtingen
  • Restaurant- en café-bezoek
  • Reizen met het openbaar vervoer en per vliegtuig
  • Regionale verschillen
 • Inclusief digitale geluidsbestanden

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus Duits voor beginners en gevorderden bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina Duits voor beginners en gevorderden

NHA

 • Als je meteen inschrijft voor de cursus Duits “beginners + gevorderden” samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een “overlapping” van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd.
 • Inclusief CD’s en discman en digitale geluidsbestanden

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus Duits voor beginners en gevorderden bij NHA?
Naar de NHA cursuspagina Duits voor beginners en gevorderden

3. De cursus Duits voor beginners en gevorderden vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de cursus Duits voor beginners en gevorderden vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 15 maanden 15 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN ja, u kunt thuis een open-boek-examen afleggen ja
EXAMENKOSTEN € 39,90 € 125
CERTIFICAAT Laudius-diploma of getuigschrift Duits voor beginners en gevorderden NHA-instituutsdiploma of getuigschrift Duits voor beginners en gevorderden
CERTIFICAAT KOSTEN nee € 19

4. Gevonden! Jouw cursus Duits voor beginners en gevorderden

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus Duits voor beginners en gevorderden tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus Duits voor beginners en gevorderden hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de cursus van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie Duits voor beginners en gevorderden!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius – cursus Duits voor beginners en gevorderden
NHA – cursus Duits voor beginners en gevorderden