Cursus Mindfulness

Hier kun je de thuisstudie mindfulness vergelijken, zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders, Laudius en NHA. De cursus mindfulness vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

1. De thuisstudie mindfulness vergelijken

Laudius NHA
LESGELD € 49 – € 129* € 199 – € 249*
INSCHRIJFGELD € 0 € 25
MATERIAAL download (PDF) of papier papier
PROEFPERIODE 14 dagen proefperiode, 3 maanden omruilperiode 15 dagen
DOCENT optioneel optioneel
CADEAU ja ja
MEER INFO naar de website naar de website

1.1 Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Prijscheck Laudius thuisstudie mindfulness
Prijscheck NHA thuisstudie mindfulness

Als we de cursus mindfulness vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft is het bij Laudius mogelijk om je cursus mindfulness samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de cursus mindfulness bij Laudius in lesgeld.

Bij de voordeligste variant ontvang je de cursus als download (PDF) en je ontvangt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant ontvang je de cursus als papieren versie en in deze variant heb je ook hulp van een docent.

Daarnaast zijn er dan nog verschillende andere mogelijkheden, waarbij je kunt afwisselen tussen het type materiaal en met of zonder hulp van een docent.

1.2 Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus mindfulness vergelijken.

1.3 Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus mindfulness bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de thuisstudie mindfulness vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

2. Wat leer je?

Een bewezen methode om de rust in jezelf te vinden en daarmee stress of emotionele last te verminderen is Mindfulness. Mindfulness betekent vrij vertaald ‘achtzaamheid’ en is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarin je leert om je niet te sterk te hechten aan gedachten en gevoelens, maar met open ogen het leven te omarmen zoals dit nu is en zal komen.

Met het toepassen van Mindfulness leert men beter bewust te zijn van zichzelf en zijn omgeving. Meer ‘mindful’ zijn helpt om negatief gedrag te vermijden dat relaties in het dagelijks leven in de weg staat. Wil je anderen helpen meer ‘mindful’ te zijn, zodat ze in staat zijn goede relaties in zowel werk als privéleven beter te waarderen en deze te laten groeien? Of wil je de kennis juist op jezelf toepassen? Stat dan met de cursus mindfulness.

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder. Dit geeft je ook inzicht in hoe compleet of uitgebreid de ene cursus is ten opzichte van de andere en welke onderwerpen juist wel of niet aan bod komen.

Laudius

 • De betekenis van vriendschap
 • Het eeuwige moeten
 • Over verantwoordelijkheden en verplichtingen
 • Overtuigingen
 • De invloed van overtuigingen
 • Terug naar de oorsprong
 • Over vreugde en voldoening
 • Waar geluk
 • Onze ware natuur
 • It’s time for a change
 • Een persoonlijke verklaring
 • Ter afsluiting en inspiratie

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus mindfulness bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina mindfulness

NHA

 • De Geestessleutel
 • De Lichaamssleutel
 • De Zielssleutel
 • De Relatiesleutel

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de basiscursus mindfulness bij NHA?
Naar de NHA cursuspagina mindfulness

3. De cursus mindfulness vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de cursus mindfulness vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 4 maanden 6 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN nee nee
EXAMENKOSTEN n.v.t. n.v.t.
CERTIFICAAT nee NHA-getuigschrift
CERTIFICAAT KOSTEN n.v.t. € 19

4. Gevonden! Jouw cursus mindfulness

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus mindfulness tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus mindfulness hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de cursus van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie mindfulness!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius – cursus mindfulness
NHA – cursus mindfulness