Cursus Gewichtsconsulent

Hier kun je de thuisstudie gewichtsconsulent vergelijken, zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders, Laudius en NHA. De cursus gewichtsconsulent vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

1. De thuisstudie gewichtsconsulent vergelijken

Laudius NHA
LESGELD € 99 – € 279* € 399 – € 449*
INSCHRIJFGELD € 0 € 25
MATERIAAL download (PDF) of papier papier
PROEFPERIODE 14 dagen proefperiode, 3 maanden omruilperiode 15 dagen
DOCENT optioneel optioneel
CADEAU ja ja
MEER INFO naar de website naar de website

1.1 Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Prijscheck Laudius thuisstudie gewichtsconsulent
Prijscheck NHA thuisstudie gewichtsconsulent

Als we de cursus gewichtsconsulent vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft is het bij Laudius mogelijk om je cursus gewichtsconsulent samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de cursus gewichtsconsulent bij Laudius in lesgeld.

Bij de voordeligste variant ontvang je de cursus als download (PDF) en je ontvangt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant ontvang je de cursus als papieren versie en in deze variant heb je ook hulp van een docent.

Daarnaast zijn er dan nog verschillende andere mogelijkheden, waarbij je kunt afwisselen tussen het type materiaal en met of zonder hulp van een docent.

1.2 Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus gewichtsconsulent vergelijken.

1.3 Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus gewichtsconsulent bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de thuisstudie gewichtsconsulent vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

2. Wat leer je?

Ben je geïnteresseerd in voeding en vindt je het interessant om met mensen te werken? Dan is de cursus gewichtsconsulent de juiste cursus voor jou! Als je deze cursus hebt afgerond ben je in staat om mensen met overgewicht professioneel te adviseren en te begeleiden bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht.

De cursus biedt een grondige kennis van voedingsleer , dieetleer, communicatieleer, motivatietheorieën en praktijkvoering en is daarom completer dan elke andere cursus die op dit gebied te krijgen is. Na afloop van de cursus ben je uitstekend in staat bent om vragen van cliënten te beantwoorden en om mensen professioneel te begeleiden bij het afvallen. De veelzijdigheid van de cursus maakt de cursus interessant voor een breed publiek.

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder. Dit geeft je ook inzicht in hoe compleet of uitgebreid de ene cursus is ten opzichte van de andere en welke onderwerpen juist wel of niet aan bod komen.

Laudius

 • Basiskennis voedingsleer
 • Voorlichtingsinstanties en organisaties
 • Toegepaste voedingsleer
 • Voeding en bewegen
 • Warenkennis
 • Dieetleer
 • Voorlichting en advies
 • Praktijk van de gewichtsconsulent

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus gewichtsconsulent bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina gewichtsconsulent

NHA

 • Voedingsleer
 • Communicatie
 • Beweegprogramma’s
 • Praktijkvoering

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus gewichtsconsulent bij NHA?
Naar de NHA cursuspagina gewichtsconsulent

3. De cursus gewichtsconsulent vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de cursus gewichtsconsulent vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 9 maanden 12 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN ja, u kunt thuis een open-boek-examen afleggen ja
EXAMENKOSTEN € 39,90 € 125
CERTIFICAAT Laudius-diploma gewichtsconsulent NHA-instituutsdiploma of getuigschrift gewichtsconsulent
CERTIFICAAT KOSTEN n.v.t. € 19

4. Gevonden! Jouw cursus gewichtsconsulent

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus gewichtsconsulent tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus gewichtsconsulent hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de cursus van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie gewichtsconsulent!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius – cursus gewichtsconsulent
NHA – cursus gewichtsconsulent