Cursus Bedrijfsbeheer

Hier kun je de thuisstudie bedrijfsbeheer vergelijken, zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders, Laudius en NHA. De cursus bedrijfsbeheer vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

1. De thuisstudie bedrijfsbeheer vergelijken

Laudius NHA
LESGELD € 99 – € 119* € 199*
INSCHRIJFGELD € 0 € 25
MATERIAAL download (PDF) of papier papier
PROEFPERIODE 14 dagen proefperiode, 3 maanden omruilperiode 15 dagen
DOCENT ja ja
CADEAU ja ja
MEER INFO naar de website naar de website

1.1 Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Prijscheck Laudius thuisstudie bedrijfsbeheer
Prijscheck NHA thuisstudie bedrijfsbeheer

Als we de cursus bedrijfsbeheer vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft is het bij Laudius mogelijk om je cursus bedrijfsbeheer samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de cursus bedrijfsbeheer bij Laudius in lesgeld.

Bij de voordeligste variant ontvang je de cursus als download (PDF) en je ontvangt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant ontvang je de cursus als papieren versie en in deze variant heb je ook hulp van een docent.

Daarnaast zijn er dan nog verschillende andere mogelijkheden, waarbij je kunt afwisselen tussen het type materiaal en met of zonder hulp van een docent.

1.2 Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus bedrijfsbeheer vergelijken.

1.3 Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus bedrijfsbeheer bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de thuisstudie bedrijfsbeheer vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

2. Wat leer je?

De Federale Overheid heeft bepaald dat je als startende ondernemer een attest moet bezitten dat bewijst dat je kennis hebt van bedrijfsbeheer. Het verplichte officiële vestigingsdiploma kun je behalen na het volgen van deze cursus Bedrijfsbeheer. Je leert de nodige regels, zodat je als toekomstig ondernemer je zaak efficiënt kunt runnen en daarmee je kans op succes aanzienlijk verhoogt.

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder. Dit geeft je ook inzicht in hoe compleet of uitgebreid de ene cursus is ten opzichte van de andere en welke onderwerpen juist wel of niet aan bod komen.

Laudius

  • De voorbereidingen
  • Marketing
  • Financiering
  • Boekhoudkundige en fiscale aspecten van het ondernemerschap
  • Aan- en verkopen

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus bedrijfsbeheer bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina bedrijfsbeheer

NHA

  • De startende ondernemer
  • Marketing
  • Financiering
  • Aspecten van het bedrijfsbeleid
  • Boekhouding

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus bedrijfsbeheer bij NHA?
Naar de NHA cursuspagina bedrijfsbeheer

3. De cursus bedrijfsbeheer vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de cursus bedrijfsbeheer vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 6 maanden 6 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN ja ja
EXAMENKOSTEN € 35 € 35
CERTIFICAAT Officieel erkend diploma Bedrijfsbeheer of getuigschrift Officieel erkend diploma Bedrijfsbeheer of getuigschrift
CERTIFICAAT KOSTEN nee € 19

4. Gevonden! Jouw cursus bedrijfsbeheer

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus bedrijfsbeheer tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus bedrijfsbeheer hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de cursus van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie bedrijfsbeheer!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius – cursus bedrijfsbeheer
NHA – cursus bedrijfsbeheerv